Son zamanlar içerisinde kripto paralar ile ilgilenen kişiler, token hataları ile karşılaşmaktadır. Bu hatalara karşı ise, arama motorları üzerinden token hatası nedir? Token alınamadı hatası çözümü gibi çeşitli aramalar gerçekleştirmektedir. Bizde bu yazımızda sizlere yaşanan bu token hatalarının detaylı bir şekilde çözümünü açıklayacağız.
Token Hatası Nedir?
Token, genel olarak bir kaynak için erişim sağlamaya yarayan araçlara verilen bir isimdir. Bu araçlar ise, farklı nedenlerden ötürü kaynağa erişimlerin sağlanmaması durumlarında çıkan hatalara da token hataları olarak adlandırılma sağlanır. Bu hatayı alabilecek durumlara bakarsak;
- Elinizde bir TRON ağı içerisinde oluşmuş bir token yer almakta ve bunu herhangi bir cüzdana transferini gerçekleştirmek istiyorsunuz. Transferler esnasında girdiğiniz, GAS değerleri eğer yetersiz durumda ise, token hataları ile karşılaşma durumlarınız bulunmaktadır. Bu esnada da yapmanız gereken şey ise, GAS tutarlarını arttırarak tekrar gönderim talebinde bulunmaktır. Çoğu kullanıcı adına, GAS terimi ile alakalı olarak çeşitli bilgi birimine sahip olmamalarından ötürü, token hataları ile karşılaşmaktadırlar.
- Bazı durumlarda ise, kullandığınız uygulama içerisinde giriş sağlarken bazı hatalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunlar için yapılması gereken durumlar ise, uygulama verilerini temizleyerek tekrar giriş işlemlerini gerçekleştirmek olmaktadır. Eğer herhangi bir tarayıcı içerisinde eklenti kullanımları gerçekleştiriyor iseniz, bu çerezleri temizlemeniz durumlarında hata çözümünü başarılı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Token Alınamadı Hatası Ne Anlama Geliyor?
Token alınamadı olarak adlandırılan hata ise, genel olarak yazılım cüzdanları içerisinde sıkça gerçekleştirilmekte olan durumlardır. Hataları başarılı bir şekilde çözmek için ise, API key ya da API Secret alanlarını iyi bir şekilde kontrol etmelisiniz. Büyük ihtimalle burada girmiş olduğunuz sayılar içerisinde bir yanlışlık yer almış olacaktır. Kripto paralar içerisinde aktarım gerçekleştirilmekte olan tokenlerin alınmaması durumlarında ise, yanlış cüzdan adreslerine gönderilen transferlerden ötürü yaşanmakta olan durumlardır.
Örnek verecek olursak, ilk giriş sağlandığı zamanlarda metamask cüzdanları kullanılmaktadır. Burada sizlere verilen cüzdan adreslerini pano içerisine kopyalayıp bir para transferi gerçekleştirelim. Fakat yollanmakta olan USDT parası ise, hesaba geçiş sağlamadı. Bu durumlarda destek sistemleri ile iletişim kurduğunuzda, sizlere bir çözüm üretemezler. Bunun nedeni ise, panoya kopyalanmış olan cüzdan adresleri ile, gözükmekte olan adreslerin farklı olmasından kaynaklanır. Bilgisayar içerisinde yer alan virüsten ötürü bu durumlarda ortaya çıkabilmektedir. Siz de bu durumlarda, transfer gerçekleştirirken cüzdan kodunu iyi bir şekilde kontrol etmelisiniz.
Token Alınamadı Hatası Çözümü
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, token alınamadı hatasının büyük bir kısmı, yazılımsal olan problemlerden ötürü gerçekleşebilmektedir. Bu nedenle de kullanılmakta olan yazılımsal cüzdanlarda, işlemlerde dikkat edilmelidir. Aksi takdirde uygulama verileri de silinebilir. Aşağıda yer alan adımları takip ederek token alınamadı hatası çözümünü gerçekleştirebilirsiniz;
- İlk olarak bakiyeniz içerisinde token komisyon ücreti ödeyecek tokenden yeteri miktarda olup olmadığının kontrolünü sağlamalısınız.
- İnternet bağlantılarınızı transfer gerçekleştirirken açık olduğuna dikkat edin.
- Girilmekte olan Gas ücreti değerlerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde girildiğini kontrol edin.
- Yazılım altyapılı olan cüzdanlar içerisinde meydana gelmekte olan hatalarda, uygulama verilerini silerek yeniden açmayı deneyin.
Tüm bu adımları doğru bir şekilde gerçekleştirdiğiniz takdirde, uygulama hatalarının çözümünü elde etmiş olacaksınız. Eğer aynı şekilde hatalar devam ediyor ise, uygulama yetkilisi ile iletişim kurarak destek almanız gerekir.
Token Value Nedir? Nasıl Çözülür?
Token alınamadı hatası haricinde, en çok araştırılmakta olan konulardan birisi de token value konusudur. Token value, token değerlerinin yer aldığı bir terim olarak karşımıza çıkar. Bu değerler, kripto paralara göre çok daha farklı değerler yer alabilmektedir. Token value hesaplamaları ise, ilgili kripto paraların o an fiyat durumu ile, toplam token adetlerinin çarpıldığı sonuçları veren bir sistemdir.
Bu nedenle de, her kripto paranın oldukça farklı değerler içerisinde oluşturulmaktadır. Value değerlerinin hesaplanması adına, kripto paraların listelenmekte olduğu marketleri kullanmalısınız. Bu sistemler içerisinde ilgilendiğiniz kripto paraları arayıp value değerlerine erişebilirsiniz.